Summa sidvisningar

måndag 21 december 2015

Stekt inlagd strömming

Denna rätt är en stor favorit hos min fasters man som alltid kommer på julen. Han ÄLSKAR stekt inlagd strömming. Och i år var det dags för mig att testa att göra den. 

Ingredienser:
600 g rensad strömming
1 tsk salt
1 röd lök
6 vitpepparkorn
dill
Panering:
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
 Lag:
5 dl vatten
4 msk ättiksprit
3 msk socker
1 tsk salt

Gör så här:
Salta fisken sen vänd den i paneringen. Stek fisken på medelvärme några min på varje sida. Lägg åt sidan.
Skala och skiva löken. Varva den stekta strömmingen, gärna varm, med lök och grovt stötta vitpepparkorn. Blanda lagen och häll över strömmingen. Eller koka upp lagen och häll den varm över kall strömming. Låt kallna. Servera sedan. 
Den blir ännu godare efter att ha dragit några dagar. 
Fina fisken!....som tanten sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar