Summa sidvisningar

måndag 21 december 2015

Gör egen Saffransill

Ville testa att göra egen sill. Och hade saffran över sen bullbaket. Saffransill lät ju gott. Vi testar!
Ingredienser:
420 g inläggningsill/salt sill fryst. 
3 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 äpple
0.5 g saffran (fast jag tog lite till :)
1 klyfta vitlök 

Gör så här:
Låt sillen rinna av. Skär den sen i 2 cm långa bitar. Hacka äpplet i små fyrkanter.
Blanda creame fraiche, majonäs, äpple och saffran i en skål. Pressa i vitlöken och rör om. Smaka av.
Häll sen upp i en ren fin burk. Låt stå minst en dag innan servering.
Super smarrigt blev det! Och tog max 10 min.

Sillidill, sillidill med potatis till.. som tanten sa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar