Summa sidvisningar

fredag 19 december 2014

Trillingnöt

Jag vet! Den älskade trillingnöten är borta ur aladinasken! Men var inte ledsen. Det är superlätt att göra själv.
Så gör det bara! mmm

200 g hasselnötter
200 g mörk blockchoklad

1. Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på ca 150 grader. Var försiktig så du inte bränner dom. 
2. Rulla nötterna mellan händerna så skalen lossnar. 
3. Smält chokladen i ett vattenbad. 
4. Häll alla nötterna i chokladen. Plocka sen upp dom tre och tre och lägg som en triangel. Låt stelna i kylskåpet.
5. Smält chokladen igen och doppa trillingnötterna igen. Så det blir ett tjockare lager. Låt stelna i kylskåpet.
6. Smält chokladen igen och ringla över trillingnötterna. Låt stelna och sen avnjut!

Gotti gott gott.. som tanten sa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar